Mikko Oksanen

Tämä sivu kertoo Jiiri Asiantuntijapalvelut Oy:n yrittäjästä ja taustoista, Palvelumme ja hintaesimerkit löydät täältä.


Olen Mikko Oksanen, 31-vuotias yrittäjä Mikkelistä, Etelä-Savosta. Synnyin Keski-Suomen sydämessä, Keuruulla vuonna 1987. Kasvoin lapsuuteni ja nuoruuteni noissa maisemissa harrastaen joukkuelajeja sekä vaikuttaen paikallisessa nuorisovaltuustossa.
Oppini yrittäjyyteen ja työntekoon sain jo nuorena poikana perheyrityksessämme, Matka Mäkelässä. Joku kesäinen aamu kirosin vanhempiani, kun poljin pyörällä aamuvuoroon tyhjentämään linja-auton p*skahuussia, mutta myöhemmin olen oppinut arvostamaan sitä kokemusta, mitä jo silloin työn merkityksestä sain.

Työkokemus

Myyntipäällikkö/asiakkuusjohtaja 2014-18

Työskentelin autoalalla vuodet 2008-18 eri tehtävissä, viimeiseksi yhdessä Saimaan alueen isoimmista autotaloista, Auto-Killassa myynninjohdon eri tehtävissä.

Myynti- ja tuotepäällikkö 2012-14

Volvo Finland Ab tarjosi minulle mahdollisuuden työskennellä eri tehtävissä autoalan näköalapaikoilla isossa, kansainvälisessä organisaatiossa.

Näiden vuosien aikana opin äärimmäisen paljon, miten iso pörssiyritys toimii, mutta toisaalta miten paikallisesta organisaatiosta saa parhaan irti, kun sitä johtaa kuin omaa yritystään ja kohtelee työntekijöitään kuin perheenjäseniä: Kunnioittaen, asettaen rajoja ja palkiten.

Takuuvastaava 2011-12

Koulun penkiltä suoraan tuotevastaavaksi maahantuontiin, kiitos suosittelijoideni ja hyvän työn korjaamolla opiskelujen ohella.

Pääsin nuorena, 23-vuotiaana pojankloppina isojen poikien päätyyn pelaamaan. Olin kuitenkin varma, että pärjäisin hyvällä asenteella ja maalaisjärjellä. Tämän työn jälkeen jokainen askel urallani on ollut hyppy tuntemattomaan, aina olen uskonut itseeni ja siihen, että työstä kuin työstä selviää, kun asenne on oikea ja pitää järjen mukana.

Koulutus

Johtamisen erikoisammattitutkinto, Esedu 2016-18

Suoritin JET-tutkinnon Etelä-Savon ammattioppilaitoksessa työn ohessa. Näyttötyöni tein Yritysmyynnin organisoinnista.

Insinööri, Metropolia AMK, 2007-11

Armeijasta päästyäni lähdin opiskelemaan ammattikorkeakouluun auto- ja kuljetustekniikan koulutusohjelmaan, jossa pääaineekseni valikoitui tuotetekniikka, eli autojen suunnittelu. Insinöörityöni tein aiheesta ”Hybridi- ja sähköajoneuvomekaanikon koulutus”, jota käytettiin myös autoalan S3-sähköajoneuvomekaanikon pätevyyskoulutuksen pohjana.

Insinöörikoulutus ei ollut minulle itsestäänselvyys, vaan mietin pitkään myös tradenomiopintoja, olin saanut opiskelupaikan vuotta aiemmin Haaga-Helian opiskeluohjelmaan. Lukuinto ei riittänyt opiskelemaan kauppatieteitä, vaikka se näin jälkeenpäin olisi tuntunut omimmalta.

Ylioppilas, Keuruun Lukio 2006

Insinöörin papereiden lisäksi hankin ylioppilastodistuksen Keuruun Lukiosta, vahvuuksina englannin sekä äidinkielen opinnot.